THERMOWOOD GEVELBEKLEDING TAND GROEF PLANKEN NIEUW 18MM DIK 131MM BREED
MEERLE
thermowood gevelbekleding Tand Groef

Planken nieuw 18mm dik 131mm breed lengtes op aanvraag voor gevelbekleding schutting en nog meer is verduurzaamd hout onder hoge temperatuur prijs overeen te komen De keuze voor Thermowood is heel logisch: héél correct van prijs, een enorme duurzaamheid (evenwaardig als tropisch hout) en een ecologisch verantwoord houtproduct. Bij thermowood wordt gebruik gemaakt van klassiek dennenhout. Oorspronkelijk heeft deze houtsoort slechts een beperkte duurzaamheid.

Maar dankzij een hitte en stoombehandeling verdwijnt alle bacteriële leven uit het hout, en verandert de cel structuur van het hout. Hierdoor is het niet meer aantrekkelijk voor schimmels en insecten, waardoor het hout véél minder kans heeft om te rotten. Ook de hoeveelheid vochtopname is enorm minder waardoor dit hout minder zal uitzetten dan klassiek geïmpregneerd grenen hout. De levensduur van het dennenhout wordt hierdoor opgewaardeerd tot dezelfde levensduur als tropisch hardhout, namelijk duurzaamheidsklasse 1.

Concreet betekent dit een levensduur van +25 jaar in contact met de grond. Aangezien de planschetten geen rechtstreeks contact hebben met aarde en grond, zal de levensduur dus nog vele jaren langer zijn. Na de behandeling heeft het hout een mooie warme bruine tint, die mooi gaat vergrijzen na verloop van tijd, door contact met zon en regen. ik kan bezorgen 0031622529792 (BELGIE) 0622529792(NL) prijs per m2 38 euro
prijs : 38 €
  stuur een berichtje
  toon nummer