KARAKTERISTIEKE DORPSWONING EXTREMADURA SPANJE
ALCUESCAR
Alcuéscar, Extremadura Spanje
Mooi oud huis (uit de 18de eeuw) gelegen in de rustige buurt Pocito in Alcuescar, dichtbij de rand van het dorp. Het huis is volledig gerestaureerd in de oorspronkelijke stijl.
Het totale woonoppervlak is 220 m², verdeeld over 3 verdiepingen.

Onderste verdieping: entree, hal, 1 voormalige wijnbodega en 2 voormalige stallen, gerestaureerd en bruikbaar gemaakt voor opslag, werkplaats en werkruimte. Alle ruimtes hebben boveda's, oftewel gewelfde plafonds. Patio, gedeeltelijk overdekt.

Middenverdieping: hoofdingang, woonkamer, gang, toilet, 2 slaapkamers en een serre kamer, op het moment in gebruik als kantoor. Alle vertrekken, behalve het kantoor, hebben boveda's.
Bovenverdieping (voormalige doblado) : overloop, slaapkamer met balkon op het zuidwesten, grote badkamer met douche en wastafel, woonkeuken met aansluitend terras met uitzicht op de Sierra de Montanchez en het kasteel van Montanchez, bijkeuken met wasmachine aansluiting. De plafonds op deze verdieping zijn van hout.

In de keuken bevindt zich een houtkachel voor de koelere wintermaanden. De woonkamer wordt verwarmd met een electrische kachel. Door de dikke muren van het huis is de isolatie zeer goed, zowel met kou als met warmte.

De verdiepingen worden bereikt via een traditionele granieten trap.
Er is ADSL en glasvezel connectie mogelijk. Het mobiele netwerk is zeer goed.
Het huis ligt in een stille wijk, met vele historische gebouwen. Er is parkeerruimte op het pleintje 50 meter van het huis, dat te bereiken is via een karakteristiek steegje. Alcuéscar is een vriendelijk dorp met ca 2900 inwoners. Er is een peuterschool, lagere school, middelbare school, kliniek, tandarts, apotheek, zwembad (gemeentelijk), goed gesorteerde supermarkten (oa DIA), bakker, slager, winkels voor huishoudelijke artikelen, meerdere restaurants en café's. Alcuéscar ligt 5 km van de snelweg A66, tussen Cáceres (40 km) en Mérida (30 km).

Vraagprijs: € 85.000,-- Gereduceerd € 75.000 kk
Mogelijkheid tot het kopen van een ecologische groententuin / olijfgaard /fruitbomen op slechts 1km afstand van het huis.
Serieuze reacties kunt u sturen naar:
house-for-sale@latierraverde.nl
prijs : 75000 €
  stuur een berichtje
  toon nummer