TIJDELIJKE OPPAS VOOR OUDER
AALST
Ik zou zeer graag de mama haar laatste dagen/weken laten doorbrengen in huiselijke sfeer van thuis, zonder dat ik eender wie van de mensen van Ten Rozen met de vinger wil wijzen, want die mensen verdienen alle credits. De idee dat mama alleen haar laatste adem zou uitblazen terwijl ik er nier bij ben, of te laat ben, maakt mij diep ongelukkig. Dat scenario wil ik ten allen prijze en ten allen tijde vermijden. Heel concreet hebben wij al heel wat ingevuld dankzij mijn persoonlijke hulpverleners
Concreet: zoek ik vooral mensen/vrijwillligers die mam van bed in de rolstoel kunnen helpen, dit zou twee keer moeten gebeuren per dag rond 10:00u en rond 15:00u. Liefst trekt die persoon dan ook een uurtje uit om mama te begeleiden bij het eten. Onder de middag en s'avonds doe ik dat veelal zelf, maar ik moet blijven werken op termijn, dus voor het ontbijt is dat welkom.
We zitten totnogtoe met een vacature op dinsdag-en donderdagmorgen. Voor de namiddagshift zoeken we iemand op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Weekend is integraal voor rekening van haar 'grootste chef', blijkbaar ben ik dat. Waaraan ik het verdiend heb, ik weet het niet.
Voor alle duidelijkheid een terugkeer naar Ten Rozen kan, ik zou morgen graag eens met de directrice praten, maar ik denk dat velen mij begrijpen, waarom ik liefst voor thuisbegeleiding zou zorgen. Locatie is Hofstade bij Aalst en delen mag. De gespecialiseerde organisaties werden bevraagd, maar vinden mijn vraag te complex om in te vulen en haken veelal af omwille van de complexiteit.
Er staat een overleg gepland donderdag, ik hoop een aantal bijkomende puzzelstukken te kunnen leggen, maar mag op niet te veel hopen.
Delen mag echt wel. Merci en dikke bees alvast. Alle principes overboord en transparantie voor alles. Voilà. Of dit verstandig is, ik weet het niet, maar baat het niet, het schaadt niet.
Uiteraard worden de hulpverleners correct vergoed. Voor niets gaat de zon op. Prijs per uur is zeker overeen te komen.
Christa Dhont
  stuur een berichtje
  toon nummer